header

 

 


kwaliteitsregister
PraktijkkeurmerkNVvP

Aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Podotherapeut

De Podotherapeut behandelt nagenoeg alle voorkomende klachten aan voeten, knieën, heupen en rug die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten. Deze klachten kunnen zowel bij dagelijkse belasting als bij het sporten ontstaan. Podotherapie is een sinds 1982 wettelijk erkend paramedisch beroep.

Veel voorkomende klachten waarvoor u terecht kunt bij de Podotherapeut zijn onder andere:
- Knie-, heup en rugklachten
- Overbelastingsklachten
- Vermoeidheidsklachten
- Sportblessures
- Standsafwijkingen van tenen/nagels
- Nagelproblemen
- Huidproblemen
- Specifieke voetproblemen bij diabetes en reuma

Even voorstellen

Maaike van Buul

Mijn naam is Maaike van Buul, opgegroeid en woonachtig in Reusel. In 2011 ben ik afgestudeerd aan de vierjarige HBO-opleiding Podotherapie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Maaike van Buul

Direct na afronden van deze opleiding ben ik als podotherapeut gestart bij (sport)podotherapie Maarten Vissers in Tilburg. Begin 2013 ben ik de uitdaging aangegaan voor mezelf te beginnen. Met de groei van de praktijk zijn mijn werkzaamheden in Tilburg geleidelijk afgebouwd. Inmiddels is de praktijk in Reusel full-time geopend en is het mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag, en zaterdagochtend om de week, een afspraak in te plannen. Per maart 2018 heb ik de specialisatieopleiding Sportpodotherapie voltooid.


Susanne Lemmens-Bartels
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om me voor te stellen. Mijn naam is Susanne Lemmens-Bartels, podotherapeut sinds 2001 en sinds maart 2021 gespecialiseerd als kinderpodotherapeut. Susanne Lemmens-Bartels

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt zie ik de overname van podotherapiepraktijk van Buul als een interessante nieuwe uitdaging. Eigenlijk net als het beroep podotherapie zelf. Het is elke keer weer een nieuwe uitdaging om de patiënt van pijnklachten af te helpen. De combinatie van contact met mensen, klachten analyseren en het zelf vervaardigen van eventuele hulpmiddelen maakt dat ik dit beroep al 22 jaar met veel enthousiasme uitoefen. Graag zie ik u binnenkort in de praktijk om kennis met u te maken, hopelijk tot snel!